Audi представи луксозния си електромобил Grandsphere, с който влиза в

...
 Audi представи луксозния си електромобил Grandsphere, с който влиза в
Коментари Харесай

Ауди удари в земята Тесла. Уникален автопилот

 

Audi показа първокласния си електрически автомобил Grandsphere, с който влиза в конкуренция с Tesla и събра очите на бъдещите консуматори, написа Блумбърг  Първите коли се чака да бъдат създадени през 2025 година.



Grandsphere е първият мотор на компанията, създаден напълно по новаторска технология от инженерна група, образувана през 2020 година след първичния несполучлив опит за конкуренция на на Тесла.

Новият автомобил има неповторим автопилот. При включването му от вадача се прибират педалите и волата и по този начин се разкрива ненадейно огромно пространство. Според основният инженер на Audi Оливър Хофман, новата система ще промени напълно разпоредбите в автоиндустрията.

Той удостовери, че фирмите последователно се отхвърлят от моторите с вътрешно горене, а новите модели гълтат големи вложения. Това обаче е амбицирало Ауди да се възползва от преимуществото и още през 2030 години ще усили двоъйно производството до 3 милиона коли годишно, а от 2026 години създаваните модели ще са единствено електрически. Въпреки това сегашните коли ще се продават до края на десетилетието.



Проблемите с автопилотите към този момент имат над 765 000 коли на Тесла, пуснати от 2014 година. Най-големият им минус е, че не регистрират колите със специфична сигнализация и най-големия брой произшествия са с тях. Един от водочите заяви, че автопилотът не прави разлика сред жълт цявт на светофара и луната.

Затова и автобилота на Тесла към този момент има единствено спомагателна функционалност, не по този начин обаче ще е при Ауди.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР